Radno pravo

Radno pravo uređuje radne odnose između poslodavca i posloprimca kao i sva pitanja vezana na taj poseban odnos te vrlo česta pitanja o prekidu istog.

Većina pravnih sporova vodi se upravo oko zadnje navedenog. Otkaz u pravilu uvelike mijenja život posloprimca, pa zbog se toga radni odnos ne smije otkazati proizvoljno i bez razloga. Otkazi su s druge strane za poslodavca neizbježni, kako bi poduzeće dalje funkcioniralo, te se kroz to održala poslovna baza ili osigurao socijalni mir u poduzeću.

Ukoliko posloprimac dobije otkaz, tada isti u roku od 3 tjedna po primitku otkaza mora podići tužbu na sudu, kako u tom slučaju ne postoje druge mogućnosti zaštite, bez obzira na to da li je otkaz pravovaljan ili nije.

Pored tužbe za otkaz ugovora o radu postoje i drugi pravni sukobi u radnom pravu. Pri tome se može raditi npr. o plaći, uručenju radne svjedodžbe, pitanjima godišnjeg odmora ili pojedinih uvjeta rada.

Pomoći ćemo Vam snaći se u radnom pravu, savjetovati Vas kod svih pitanja, te ćemo se na sudu i van suda zalagati za Vaša prava.

Kolačići su druga naša usluga. Uz korištenje naših usluga koje posjedujete, mi koristimo kolačiće.

Izjava o privatnosti